18.10.2016 19:57

Tuchel kiest voor creativiteit tegen Sporting

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk creativiteit in zijn team te stoppen voor het Champions League-duel met Sporting Portugal. Ook Shinji Kagawa staat weer in de basis bij Die Borussen.

Thomas Tuchel, de trainer van Dortmund, beschikt over een brede selectie en laat dat blijken in zijn basiselftallen. Hij heeft zijn ploeg op vier plekken gewijzigd ten opzichte van het duel afgelopen vrijdag, toen Dortmund met 1-1 gelijkspeelde tegen Hertha BSC. De centrumverdediging bestaat tegen Sporting uit Marc Bartra en Sokratis Papastathopoulos, waardoor Matthias Ginter naar rechtsback verschuift. Marcel Schmelzer verliest zijn linksbackplekje aan Felix Passlack. Tuchel zet veel creativiteit op het veld met het opstellen van Christian Pulisic, Shinji Kagawa, Mario Götze en Ousmane Dembélé. De spits is zoals gewoonlijk Pierre-Emerick Aubameyang.

In het team van Sporting-trainer Jorge Jesus zijn weinig verrassingen te vinden. Hij stelt praktisch hetzelfde elftal op als in de laatste competitiewedstrijd tegen Vitória Guimarães, waarin Sporting een 0-3 voorsprong weggaf. Alleen de geblesseerde Adrien Silva mist in de basiself; hij wordt vervangen door Elías. Aan de linkerkant zit genoeg Nederlandse inbreng, in Marvin Zeegelaar en Bryan Ruiz. Zij moeten er mede voor zorgen dat de bal uiteindelijk bij goaltjesdief Bas Dost terechtkomt. De Nederlandse spits maakte al vier goals in vier competitieduels.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner