19.10.2016 09:12

Zidane hecht veel waarde aan assists Ronaldo

Cristiano Ronaldo baalt van een gemiste kans namens Real Madrid in de Champions League tegen Legia Warschau. (18-10-2016)
Cristiano Ronaldo baalt van een gemiste kans namens Real Madrid in de Champions League tegen Legia Warschau. (18-10-2016)

Cristiano Ronaldo beleefde dinsdagavond tegen Legia Warschau een enigszins teleurstellende avond. Ondanks de 5-1 overwinning kwam de Portugees niet tot scoren. Na afloop van de wedstrijd stonden er wel negen schoten op doel achter zijn naam. Het bleef echter bij twee assists.

Hoofdtrainer Zinédine Zidane nam het na de wedstrijd op voor zijn sterspeler. Ronaldo lijkt dit seizoen namelijk moeite te hebben met scoren. "We hebben enorm veel kansen gecreëerd en hebben vijf keer gescoord, dus ik ben tevreden met ons aanvalsspel. Het kan natuurlijk altijd beter. We namen vrij veel risico, maar gelukkig creëerden de aanvallers veel kansen", zo laat Zidane weten in de Spaanse media.

"Er wordt altijd maar verwacht dat wij vijf, zes of zeven keer per wedstrijd scoren, maar dat is nog niet zo makkelijk", vervolgt de Fransman. "Mensen verwachten van Cristiano Ronaldo elke wedstrijd een hattrick, maar vergeet niet dat hij tegen Legia veel kansen heeft gecreëerd voor zijn medespelers. Ik ben zeer tevreden over zijn spel. Soms verwacht men te veel van Ronaldo. Drie of vier goals. Wij willen hem allemaal zien scoren en dat wil hij zelf ook."

Ronaldo is nog maar twee doelpunten verwijderd van honderd goals in de Champions League. "Maar wat ik veel belangrijker vind is dat hij medespelers in stelling bracht en afgelopen weekend scoorde. Ik vind het mooi om te zien als hij een assist geeft. Ook dat hoort bij zijn manier van spelen. We eisen altijd veel van hem omdat hij nu eenmaal Cristiano Ronaldo is. Dat weet hij zelf ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner