19.10.2016 09:53

Buffon: "Het is te vroeg voor mijn begrafenis"

Juventus-doelman Gianluigi Buffon stopt de strafschop van Olympique Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette. (18-10-2016)
Juventus-doelman Gianluigi Buffon stopt de strafschop van Olympique Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette. (18-10-2016)

Gianluigi Buffon kreeg de laatste weken flink wat kritiek te verduren. Zowel in het doel van Juventus als bij het nationale elftal van Italië maakte hij enkele slippertjes. Direct ontstonden er verhalen over de leeftijd van de 38-jarige goalie.

Buffon liet dinsdagavond echter zien zijn kunsten nog niet verleerd te zijn. Met enkele schitterende reddingen hield hij Juventus op de been bij Olympique Lyon (0-1). Suggesties dat het tijd is om met pensioen te gaan, kunnen daardoor voorlopig weer even de kast in. "Bepaalde mensen lijken bezig met het plannen van mijn begrafenis, maar er zal niemand zijn", reageert Buffon in de Italiaanse media.

"Het is nog te vroeg voor mijn begrafenis. Ik heb de laatste weken veel domme dingen gehoord. De enige mensen die een punt hadden waren degenen die zeiden meer van mij te verwachten. Dat is terecht en daar ben ik het dan ook volledig mee eens." Mede dankzij de reddingen van de goalie stapte Juventus met drie punten van het veld. Zo stopte hij een strafschop van Alexandre Lacazette.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner