19.10.2016 10:08

Ranieri boos na overwinning op Kopenhagen

Claudio Ranieri was ondanks de overwinning op FC Kopenhagen (1-0) in de Champions League vooral teleurgesteld. De Italiaanse trainer begreep na afloop niet waarom zijn team in de Premier League niet zo speelt. Het was voor Leicester de derde zege op rij in de groepsfase.

In de Engelse competitie staat de regerend landskampioen echter dertiende. "Aan de ene kant ben ik erg trots op mijn ploeg, maar als ik aan de competitie denk, maakt me dat heel erg boos", vertelt Ranieri in gesprek met de BBC. Ranieri claimt dat zijn ploeg kampt met een psychologisch probleem. "Tijdens mijn carrière is dit eerder gebeurd."

"Als je voor het eerst in een grote competitie speelt, dan stijg je boven jezelf uit. Dat gevoel raak je weer kwijt als je in je eigen competitie moet aantreden. In de Champions League zijn we nu op de toppen van ons kunnen. We zijn messcherp en gefocust in elke situatie. Die mentale energie hebben we niet in de Premier League."

Leicester staat met negen punten uit drie duels bovenaan in een groep met Kopenhagen, FC Porto en Club Brugge. Afgelopen weekend verloor de Engelse club nog kansloos met 3-0 op bezoek bij Chelsea.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner