19.10.2016 14:31

Kashia kijkt uit naar derby tegen NEC

Guram Kashia (r.) wint een kopduel van Mimoun Mahi (l.) tijdens het competitieduel Vitesse - FC Groningen (01-10-2016).
Guram Kashia (r.) wint een kopduel van Mimoun Mahi (l.) tijdens het competitieduel Vitesse - FC Groningen (01-10-2016).

Guram Kashia kan niet wachten op de derby tegen NEC Nijmegen. Vitesse gaat zondag op bezoek in Nijmegen en is van plan om met 'emotie en enthousiasme' te spelen.

De spelersgroep van Vitesse weet inmiddels dat de derby leeft in Arnhem. "De supporters leggen er genoeg nadruk op dat dit de derby is", aldus Kashia in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zij zorgen voor de sfeer. De ambiance. In de stad worden we er ook op aangesproken door aanhangers. 'Win deze wedstrijd voor ons', zeggen ze dan. De supporters maken de derby."

Kashia verwacht dat er zondag volop strijd wordt geleverd. "Ik hoef in deze spelersgroep nu echt niemand te motiveren. Iedereen kent het belang van de wedstrijd tegen NEC. Het grootste deel van de groep heeft de derby ook al eens meegemaakt. Iedereen weet wat dus er zondag op het spel staat. Wij moeten ons als altijd voorbereiden op de wedstrijd."

"Als al die fans langs de lijn staan bij de training, met al die sfeer, dan slaat de derbykoorts pas echt toe. Nu trainen we gewoon lekker", vervolgt de Georgiër. "Er zit veel energie in de trainingen. We spelen met emotie en enthousiasme. Precies zoals het hoort in de derby, ja."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner