19.10.2016 16:52

De Boer: "Als je niet wint, is het moeilijk"

Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd van Internazionale tegen Juventus. (19-09-2016)
Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd van Internazionale tegen Juventus. (19-09-2016)

Internazionale-trainer Frank de Boer voelt de druk. De Nederlander heeft donderdagavond een resultaat nodig tijdens het Europa League-duel met Southampton, anders komt er mogelijk een einde aan het dienstverband bij Inter.

Inter verloor inmiddels drie keer op rij, terwijl er ook tegen Bologna (1-1) niet werd gewonnen. De laatste overwinning dateert van 21 september toen Empoli met 2-0 werd verslagen. "Als je niet wint, is het altijd moeilijk. We hebben laten zien dat we een goed team zijn, maar het moet nog beter. We weten dat de resultaten niet goed zijn, maar we zijn begonnen aan een project en ik geloof in dit team", aldus De Boer.

De Boer weet dat hij onder druk staat. "Het voelt alsof ik meedoe aan de Formule 1", vervolgde de Nederlander tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Southampton. "Die constante tijdsdruk terwijl je moet verbeteren in een korte tijd. En in het voetbal heb je niet veel tijd", aldus De Boer, die niet weet hoelang hij nodig heeft om de boel weer op de rit te krijgen. "Dat is moeilijk te zeggen. Twee weken, misschien wel vier. Het is afhankelijk van hoelang het team erover doet om te leren en te verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner