20.10.2016 09:31

Guardiola baalt van rode kaart Claudio Bravo

Manchester City-trainer Pep Guardiola zag dat zijn ploeg woensdagavond minimaal gelijk was aan FC Barcelona, maar na de rode kaart van doelman Claudio Bravo moesten de Engelsen een 4-0 nederlaag slikken.

"Het is altijd lastig om tegen Barcelona te spelen, maar tot de uitsluiting van Bravo was het een open wedstrijd en deden we echt mee", zei de Spanjaard tijdens de persconferentie na afloop van het Champions League-duel met FC Barcelona. "Na de rode kaart was het over en uit. Ik heb met Claudio gesproken en hij is natuurlijk teleurgesteld, maar ik moet zeggen: dit soort dingen is ook onderdeel van het spelletje. Voetbal is een spel van fouten. Claudio is zeer ervaren en een van de beste doelmannen van de afgelopen tien jaar. Ik twijfel nu niet ineens aan hem. Hij is teleurgesteld, maar zal hier alleen maar van leren."

"Sinds het duel met Celtic (3-3, red.) is het telkens hetzelfde liedje", vervolgde Guardiola. "Eigen doelpunten, gemiste strafschoppen... Dat moet echt anders. We gaven druk, we hadden balbezit en kregen kansen, maar we maakten ze niet af en dat moet je wel doen als je een wedstrijd wil winnen. Zeker tegen een ploeg als Barça. We kennen hun aanvallers. Als je ze een kans geeft, maken ze die af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner