20.10.2016 13:31

FC Barcelona moet Alba en Piqué tijdje missen

FC Barcelona kan de komende tijd niet beschikken over verdedigers Jordi Alba en Gerard Piqúe. Het tweetal raakte woensdagavond geblesseerd tijdens het Champions League-duel met Manchester City, dat door de Catalanen met 4-0 werd gewonnen.

De Catalaanse club maakt via de officiële kanalen bekend dat Alba en Piqué niet ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. Beide spelers moesten zich in de eerste helft al laten wisselen. Alba staakte de strijd na tien minuten spelen en Piqué werd vlak voor rust naar de kant gehaald.

Alba heeft zijn hamstring verrekt en ligt er naar verwachting twee weken uit. Piqué moet een week langer toekijken; hij heeft zijn enkel verstuikt. Beide verdedigers zullen de volgende ontmoeting met Manchester City, die op 1 november op het programma staat, aan zich voorbij laten gaan. In Manchester zal trainer Luis Enrique ook niet kunnen beschikken over Jérémy Mathieu, die woensdag rood pakte. Linksback Alba mist daarnaast twee competitiewedstrijden, Piqué mist een competitieduel extra.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner