20.10.2016 14:42

Guardiola likt wonden na fikse afstraffing

Pep Guardiola keerde woensdag voor even terug in Camp Nou. De trainer van Manchester City zal echter niet blij het stadion van FC Barcelona hebben verlaten, want zijn team kreeg een enorm pak voor de broek. Mede door drie goals van Lionel Messi eindigde het duel in 4-0.

Guardiola denkt dat de rode kaart voor doelman Claudio Bravo het breekpunt was in de wedstrijd. De oud-doelman van FC Barcelona maakte bij een 1-0 stand hands buiten het strafschopgebied en werd weggestuurd. "Het is al verschrikkelijk moeilijk om Barcelona te bestrijden als we met elf man tegen ze spelen, laat staan wanneer we dat met tien man moeten doen", laat Guardiola op de persconferentie na de wedstrijd weten.

De Spanjaard vindt dat zijn team tot het wegsturen van Claudio Bravo het aardig deed. "Tot en met de rode kaart was het een open wedstrijd. We creëerden veel kansen en hadden eigenlijk op zijn minst één of twee treffers moeten maken", aldus Guardiola, die niet te zwaar aan de nederlaag wil tillen. "We hebben tijd om deze domper te boven te komen, maar in de resterende drie groepsduels zullen we op zijn minst twee wedstrijden moeten winnen om deze loodzware Champions League-groep alsnog te overleven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner