20.10.2016 15:02

'Gio' ziet sleutelrol weggelegd voor El Ahmadi

Feyenoord is dit seizoen een geoliede machine. De Rotterdammers zijn nog foutloos in de Eredivisie en zijn ook nog in de race voor Europese overwintering. Een belangrijke schakel in Rotterdam is de ervaren Karim El Ahmadi, die door trainer Giovanni van Bronckhorst op waarde wordt geschat.

Van Bronckhorst erkent dat El Ahmadi donderdagavond een cruciale rol heeft tegen Zorya Lugansk. "Hij is belangrijk omdat de opbouw via hem gaat én omdat hij herkent wanneer wij druk moeten zetten bij de tegenstander. Dat voert hij altijd goed uit. Hij is een speler op leeftijd, maar eigenlijk vind ik hem de laatste jaren alleen maar beter spelen", vertelt de Feyenoord-trainer aan De Telegraaf. "Hij doet er alles aan om zijn lichaam fit te houden en wij denken daarbij mee."

Dat El Ahmadi dit seizoen in goeden doen is, wordt onderschreven door de cijfers. De middenvelder miste dit seizoen nog geen minuut en maakte in de Eredivisie al drie doelpunten. Ondanks dat het seizoen nog maar negen wedstrijden oud is, heeft El Ahmadi met zijn goals een persoonlijk record verbeterd. De Feyenoorder maakte in zijn carrière nog nooit meer dan twee competitiedoelpunten in één seizoen - tot nu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner