20.10.2016 22:58

Feyenoord boekt nipte zege op Zorya Lugansk

Feyenoord heeft donderdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Europa League. De Rotterdammers wonnen met dank aan een goal van Nicolai Jørgensen met 1-0 van Zorya Lugansk.

Feyenoord was het sterkste team in de eerste helft. De Rotterdammers hadden het overgrote deel van het balbezit en creëerden hier en daar bovendien een kans. Jørgensen was vroeg in de wedstrijd twee keer dichtbij vanuit hoekschoppen, maar de spits kwam niet tot een doelpunt. De grootste kans van de eerste helft was voor Bilal Başaçıkoğlu, die een voorzet van Jens Toornstra net over kopte. Ook Zorya was hier en daar gevaarlijk met snelle counters, maar wisten eveneens niet te scoren in het eerste bedrijf, die werd besloten op 0-0.

Het moest voor Feyenoord dus gebeuren in de tweede helft.  De Rotterdammers kwamen niet flitsend uit de kleedkamers, maar tien minuten na rust was het toch raak. Zorya-verdediger Mikhail Sivakov bood een goed jagende Başaçıkoğlu de kans om de bal over te nemen en bij Jørgensen in te leveren. De spits schoot solide binnen en zette daarmee de bevrijdende 1-0 op het scorebord.

Feyenoord liet Zorya daarna wel toe om het balbezit over te nemen en op momenten gevaarlijk te zijn. De Rotterdammers zetten niet door richting de 2-0, waardoor het een spannende slotfase werd in De Kuip. Daarin wisten de Rotterdammers zich goed onder de druk uit te voetballen. Scheidsrechter Aleksejs Spasjoņņikovs gaf bovendien maar twee minuten blessuretijd, waardoor Zorya niet genoeg tijd had om nog tot echt grote kansen te komen. Het bleef daarom bij 1-0 in De Kuip.

Feyenoord deelt dankzij de zege de koppositie van groep A van de Europa League nu met Manchester United. De Engelsen wonnen met 4-1 van Fenerbahçe, dat nu op twee punten achterstand komt. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat nu wel twee uitwedstrijden op rij spelen, over twee weken nogmaals tegen Zorya en daarna tegen Manchester United. De huidige lijn moet doorgezet worden om de opgebouwde voorsprong in de groep niet te verliezen. Zondag wacht voor Feyenoord De Klassieker in Nederland.

Door: Nino Vermeulen