21.10.2016 14:23

Guidetti probeerde in Vigo Ajax moe te maken

Hij voetbalt al meer dan vier jaar niet meer in Rotterdam, maar in zijn hart is John Guidetti nog altijd Feyenoorder. De Zweedse aanvaller nam het donderdag met Celta de Vigo op tegen Ajax, de tegenstander die Feyenoord zondag treft. Guidetti heeft op zijn manier geprobeerd zijn oude club een handje te helpen.

"Ik ben nog steeds fan van Feyenoord en ben blij als ze winnen. Ik heb Ajax moe proberen te maken", vertelt Guidetti in gesprek met de NOS. "Feyenoord moet laten zien dat ze in Nederland het beste team zijn, want dat zijn ze ook echt. Een voorspelling? Feyenoord gaat met 4-0 winnen van Ajax. Ja, honderd procent."

Guidetti baalt ervan dat hij donderdag niet scoorde tegen Ajax. "Deze wedstrijd wilde ik sowieso niet missen. Ik heb nog last van een voetblessure, maar ik moest gewoon spelen. Ik kreeg nog wat kansen om te scoren, maar de bal viel telkens net niet goed. Jammer, dat is het leven."

In Rotterdam wordt Guidetti nog altijd op handen gedragen. De Zweed groeide snel uit tot publiekslieveling en maakte zich onsterfelijk door in De Klassieker in De Kuip drie keer te scoren. Hij maakte dat seizoen in totaal twintig goals in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner