21.10.2016 14:53

Lage positie PEC Zwolle zegt Excelsior niets

Na een uitstekende start van het seizoen staat Excelsior na negen wedstrijden weer met beide voeten op de grond. De Rotterdammers bezetten weliswaar de negende plaats, maar staan slechts vier punten los van de degradatiezone. Vrijdagavond speelt Excelsior het belangrijke duel met PEC Zwolle.

De Zwollenaren zijn de hekkensluiter van de Eredivisie en daarmee een van Excelsiors concurrenten. "Afgelopen zondag (PEC Zwolle speelde 2-2 tegen FC Twente, red.) is gebleken dat het niets hoeft te betekenen dat een ploeg laatste staat en zo denk ik er ook over. PEC Zwolle heeft veel kwaliteit en van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn", vertelt trainer Mitchell van der Gaag op de clubwebsite van Excelsior.

"Er is een aantal clubs dat qua puntenaantal dicht bij elkaar zit en daarom zegt het op dit moment niet veel dat PEC Zwolle laatste staat. Elk duel is nu cruciaal. Wij moeten gewoon spelen zoals we de laatste weken bezig zijn en dan heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat aflopen", aldus de trainer, die op Arghus Bordignon en Terrel Ondaan na over een fitte selectie beschikt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner