21.10.2016 15:27

PSV gaat voor dubbel resultaat tegen Sparta

Trainer Phillip Cocu geeft zijn PSV aanwijzingen tijdens het Champions League-duel met Bayern München. (19-10-2016)
Trainer Phillip Cocu geeft zijn PSV aanwijzingen tijdens het Champions League-duel met Bayern München. (19-10-2016)

PSV gaat zaterdagavond op jacht naar de eerste zege in de maand oktober. De Eindhovenaren presteren de laatste weken wat minder goed, maar volgens trainer Phillip Cocu zit PSV niet in een dip.

"Je moet twee dingen scheiden: Champions League en Eredivisie. Uit tegen Rostov zat er meer in en FC Bayern München is gewoon een topclub die ook nog een goede dag had", aldus Cocu vrijdag op de persconferentie. "Dan wordt het moeilijk en dat zie ik los van de competitie waarin de resultaten achterblijven, vooral in thuiswedstrijden."

In de Eredivisie speelde PSV achtereenvolgens gelijk tegen sc Heerenveen (1-1) en Heracles Almelo (1-1). De Eindhovenaren zijn door het puntenverlies teruggezakt naar de vierde plaats. Zaterdag kan tegen promovendus Sparta Rotterdam de weg naar boven weer worden ingeslagen.

Het team van Cocu treft de Rotterdammers ook dinsdag in de KNVB beker. "In de dubbel met Sparta hebben we resultaten nodig. Natuurlijk streef je naar goed voetbal, maar het gaat om punten halen. Als dat niet lukt kunnen we niet tevreden zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner