21.10.2016 20:07

Ziyech heeft zin om De Klassieker te beslissen

Yassin Ayoub (l.) verliest de slag op het middenveld van Ajacied Hakim Ziyech (r.). (02-10-2016)
Yassin Ayoub (l.) verliest de slag op het middenveld van Ajacied Hakim Ziyech (r.). (02-10-2016)

Hakim Ziyech staat zondagmiddag voor het eerst aan de aftrap van De Klassieker. De middenvelder van Ajax reist met zijn ploeggenoten af naar De Kuip en hoopt Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

"Het wordt mijn eerste Klassieker, dus ik ga het allemaal voor het eerst meemaken. Ik kijk er enorm naar uit", stelt de Marokkaan op de clubwebsite van Ajax. "De Klassieker heeft toch een extra lading ten opzichte van alle andere Eredivisie-wedstrijden. Maar zodra de wedstrijd begint, let ik niet op de atmosfeer. In het begin zal er vast een hoop gefluit zijn en die rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is al jaren aanwezig."

Voor Ziyech is het niet alleen een duel met Feyenoord, hij kent ook genoeg van zijn tegenstanders. "Met Feyenoord-aanvaller Bilal Basaçikoglu heb ik samen gespeeld bij sc Heerenveen en ook Tonny Vilhena en Terence Kongolo ken ik persoonlijk. Daarnaast trek ik bij de nationale ploeg van Marokko veel op met Karim El Ahmadi. Daar hebben we het ook over de wedstrijd gehad. Dan dollen we een beetje met elkaar. Hij is dan overtuigd dat Feyenoord gaat winnen terwijl ik dan zeg dat wij de drie punten meenemen naar Amsterdam."

Hoe dat gaat gebeuren, weet Ziyech al. "In de allerlaatste minuut krijgen we bij een 1-1 stand een vrije trap aan de rechterkant. Ik neem een aanloop en schiet de bal precies in de bovenhoek. Dat blijkt de winnende treffer te zijn en we vertrekken met drie punten naar Amsterdam." Feyenoord - Ajax staat zondagmiddag om 14.30 op het programma. De Rotterdammers zijn koploper, Ajax staat tweede met vijf punten achterstand.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner