21.10.2016 21:03

Winstloze weken houden Van den Brom bezig

AZ-trainer John van den Brom schreeuwt zijn team naar voren op bezoek bij Sparta Rotterdam. (02-10-2016)
AZ-trainer John van den Brom schreeuwt zijn team naar voren op bezoek bij Sparta Rotterdam. (02-10-2016)

Al vijf wedstrijden op rij weet AZ niet te winnen. Zowel in de Europa League als de Eredivisie gaat het niet goed met de Alkmaarders, trainer John van den Brom beseft dat de eerstvolgende driepunter zo snel mogelijk bijgeschreven moet worden.

In de Europa League verloor AZ achtereenvolgens van Zenit St. Petersburg (1-5) en Maccabi Tel Aviv (1-2), terwijl de laatste drie duels in de Eredivisie eindigden in een gelijkspel. Go Ahead Eagles (2-2), Sparta (1-1) en Vitesse (2-2) werden niet verslagen. "Het houdt me wel bezig", geeft Van den Brom eerlijk toe op de clubwebsite van de ploeg uit Alkmaar. AZ staat zondagmiddag tegenover FC Groningen, een ploeg die het ook moeilijk heeft.

"Het zijn twee teams die snakken naar een overwinning. FC Groningen staat natuurlijk veel te laag als je kijkt naar het potentieel van die ploeg. Zij hebben andere zorgen dan wij. Voor ons is het soms moeilijk om de Europese campagne los te laten en je weer te richten op de competitie. Wij moeten ook weer eens een wedstrijd winnen om die reeks van vijf wedstrijden te doorbreken."

AZ kan zondag waarschijnlijk weer een beroep doen op Ron Vlaar, die met een kuitblessure aan de kant stond. Ook Alireza Jahanbakhsh is inzetbaar, hij speelde om politieke redenen niet mee tegen Maccabi Tel Aviv.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner