22.10.2016 10:45

Van Wolfswinkel niet onder indruk van derby

Ricky van Wolfswinkel (r.) vecht een duel met Sander Fischer (l.) uit tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).
Ricky van Wolfswinkel (r.) vecht een duel met Sander Fischer (l.) uit tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).

Speelronde tien in de Eredivisie is niet alleen speciaal vanwege De Klassieker, ook de Gelderse Derby staat op de agenda. De wedstrijd tussen Vitesse en NEC kan spits Ricky van Wolfswinkel echter niet meer imponeren na zijn avonturen in Portugal.

De goaltjesdief speelde voor Sporting CP in duels met stadsgenoot van SL Benfica. "Dat is veel intenser dan de Gelderse Derby. Niet normaal, man. Sporting en Benfica zijn echt grote clubs. In Lissabon staan clubs uit dezelfde stad tegenover elkaar, de stadions liggen pakweg een kilometer van elkaar af. Dat is echte haat en nijd in een stad", vertelt hij aan De Gelderlander.

"Dat voel je daar voortdurend. Zo'n derby is ook áltijd volle bak. Een zaak van trots en landsbelang. Een echt gekkenhuis." Als Van Wolfswinkel terug naar de aankomende derby moet, weet hij wel wat er gaat gebeuren. "Wij hebben simpelweg een beter elftal. Dat is een vergelijking in kwaliteit. Daarbij gaat het als team bij ons steeds beter lopen. De automatismen worden er in geslepen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner