22.10.2016 15:24

Fraser wil winnen van NEC: "Heeft iets extra's"

Henk Fraser baalt zichtbaar van de 1-0 uitnederlaag van Vitesse tegen Ajax. (11-09-2016)
Henk Fraser baalt zichtbaar van de 1-0 uitnederlaag van Vitesse tegen Ajax. (11-09-2016)

Vitesse-trainer Henk Fraser neemt het zondagmiddag op tegen NEC in zijn eerste Gelderse derby. De oefenmeester heeft zich in het verleden nooit laten intimideren in dit soort wedstrijden. Als speler van Roda JC speelde hij mee in Limburgse derby's en bij Feyenoord was hij actief in De Klassieker.

"Continu uitgefloten worden en dan zo’n wedstrijd winnen. Dat is het mooiste wat er is", vertelt Fraser in gesprek met De Telegraaf. Voor één speler is de Gelderse derby wel heel bijzonder: Navarone Foor maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van NEC naar Vitesse. "Natuurlijk is Navarone gebrand tegen zijn oude club, zoals iedereen dat zou zijn. Je wilt ook altijd van je broers en zussen winnen. Dit heeft iets extra's."

Fraser heeft opgemerkt dat de supporters in Arnhem al een tijdje toeleven naar de confrontatie met de aartsrivaal, maar blijft er zelf nuchter onder. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb nooit een super speciaal gevoel gehad bij dit soort wedstrijden. Ook niet bij de Klassiekers", aldus de voormalig trainer van ADO Den Haag. "Ik hield er wel van. Het werkte heel inspirerend, dat zeker. Ik heb me er alleen nooit door laten intimideren."

Dat Fraser en zijn selectie niet op een warm welkom hoeven te rekenen in De Goffert, maakt de oefenmeester niet uit. De trainer van de Arnhemmers heeft in het verleden wel voor hetere vuren gestaan. "Ik ben wel wat gewend, hoor", vertelt Fraser. "Heb uitwedstrijden tegen FC Porto en Tottenham Hotspur gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner