22.10.2016 17:02

Pastoor stelt eis: "Anders geen schijn van kans"

Trainer Alex Pastoor voorafgaand aan het kampioensduel van Sparta Rotterdam met Jong Ajax. (11-04-2016)
Trainer Alex Pastoor voorafgaand aan het kampioensduel van Sparta Rotterdam met Jong Ajax. (11-04-2016)

Sparta Rotterdam hoopt zaterdagavond te kunnen stunten in het Philips Stadion tegen PSV. Trainer Alex Pastoor acht zijn ploeg niet kansloos tegen de regerend landskampioen en wil profiteren van de zware Champions League-wedstrijd die PSV doordeweeks speelde.

Pastoor is het seizoen met Sparta uitstekend begonnen. De promovendus staat na negen wedstrijden op een keurige achtste plaats op de ranglijst. Met fris voetbal heeft de ploeg van Pastoor al twaalf punten bijeengesprokkeld. De oefenmeester houdt ook tegen PSV vast aan zijn spelsysteem. "De nadruk ligt op ons normale spel, dat zijn geen speciale dingen. Als de afspraken nagekomen worden, maken we kans op succes. Anders hebben we geen schijn van kans."

Over de precieze invulling in de wedstrijd tegen PSV wil Pastoor nog niets kwijt. "Hoe we gaan spelen en met wie we gaan spelen is nooit handig om te zeggen", laat de oefenmeester weten in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar we zijn wel van plan om de dingen te doen die we normaal ook doen. Daar proberen we zo min mogelijk op aan te passen."

Pastoor veroorzaakte vorige week nogal wat ophef met een grappig bedoelde uitspraak over kunstgras. Volgens de trainer van Sparta werd die onrust vooral door de media gecreëerd. "Ik heb me voorgenomen om me voortaan meer clichématig uit te drukken. Dus de volgende keer zal ik zeggen dat ik een gat in de lucht zal springen", aldus Pastoor tot besluit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner