23.10.2016 11:11

Update: Iniesta minder lang out dan verwacht

FC Barcelona moet sterkhouder Iniesta mogelijk een lange tijd missen. De middenvelder van de Catalanen viel tegen Valencia al na een klein kwartier spelen uit met een op het eerste oog zware knieblessure.

Na twaalf minuten ging het mis voor de 32-jarige spelverdeler van FC Barcelona. Na een sliding van Enzo Pérez bleef zijn been staan en ging Iniesta met veel pijn naar de grond. De brancard moest er aan te pas komen en het medisch personeel van FC Barcelona sprak direct zorgen uit over de situatie van de Spanjaard.

Iniesta wordt zo snel mogelijk onderzocht in het ziekenhuis, vaak volgt na het voetbalweekend meer duidelijkheid over de blessure. Op het moment dat de middenvelder naar de kant moest stond het 0-0 in Estadio de Mestalla, op het moment van schrijven, met nog een kwartier op de klok, staat het 2-2 door doelpunten van Lionel Messi, Luis Suárez, Munir en Rodrigo.

Update: 23-10-2016: 11:11: 

De blessure die Iniesta zaterdagmiddag opliep is niet zo ernstig als verwacht. FC Barcelona dacht dat het de sterkhouder maanden moest missen, maar na onderzoek wordt Iniesta na zes tot acht weken terugverwacht.

Iniesta ging in de openingsfase van het duel met Valencia naar de grond, nadat Enzo Pérez de bal van hem probeerde af te pakken. Het been van de Spaanse international bleef staan, waarna gevreesd werd voor een zware kruisbandblessure.

FC Barcelona meldt dat het 'slechts' gaat om een scheur in de kruisband, in plaats van dat de hele kruisband is afgescheurd. Door de herstelperiode van minimaal zes weken mist Iniesta naar alle waarschijnlijkheid de resterende wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, net als de topper tegen Real Madrid, begin december.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner