22.10.2016 18:58

Anastasiou wijzigt niets, Trybull terug bij ADO

Roda JC-trainer Yannis Anastasiou tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (01-10-2016)
Roda JC-trainer Yannis Anastasiou tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen. (01-10-2016)

Yannis Anastasiou ziet geen reden om zijn opstelling te wijzigigen tegen ADO Den Haag. De Griekse trainer zag Roda JC vorige week de eerste wedstrijd van het seizoen winnen en houdt daarom vast aan dezelfde namen.

Dat betekent dat Nathan Rutjes opnieuw vanaf de bank zal starten. Ook zitten daar Mikhail Rosheuvel en Adil Auassar. Dit drietal stond dit seizoen al regelmatig in de basis, maar moeten nu toekijken. David Boysen, die vorige week tegen SBV Excelsior de eerste treffer sinds zeven wedstrijden wist te scoren, staat wel weer in de basis.

Željko Petrović kan tegen Roda JC niet rekenen op de inzet van Gervane Kastaneer. Dat is een flinke aderlating voor de oefenmeester van ADO, daar de vleugelaanvaller dit seizoen al viermaal trefzeker was. Kastaneer liep de kwetsuur aan zijn lies op in de wedstrijd bij Jong ADO Den Haag. Die wedstrijd was juist bedoeld om wedstrijdritme op te doen voor Kastaneer, omdat hij in de weken daarvoor ook niet helemaal fit was.

Middenvelder Tom Trybull is wel weer teruggekeerd in de basis van een schorsing. Dit gaat ten koste van Ruben Schaken, daar Fransman Édouard Duplan, die bij afwezigheid van Aaron Meijers de aanvoerdersband om zijn arm zal hebben, door Petrović aan de rechterflank is geposteerd. Voor de rest houdt de oefenmeester vertrouwen in dezelfde spelers, ondanks de 0-2 nederlaag in Amsterdam tegen Ajax.

De wedstrijd is vanaf 19.45 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner