22.10.2016 21:35

Roda JC en ADO remiseren in saaie wedstrijd

Ard van Peppen (l.) probeert Sheraldo Becker (r.) van de bal te zetten. (22-10-2016)

Roda JC en ADO Den Haag hebben zaterdagavond de punten gedeeld: 1-1. Hoewel de bezoekers uit Den Haag het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was, waren de Hagenaren niet in staat om de overwinning over de streep te trekken. Roda JC was de mindere ploeg en zal daarom blij zijn met de remise, terwijl ADO Den Haag na vijf verliesbeurten weer een punt overhield aan een Eredivisie-wedstrijd.

Roda JC, dat maar wat graag een goed gevolg wilde geven aan de overwinning (1-0) tegen SBV Excelsior, begon sterk aan de wedstrijd en loste binnen zes minuten twee schoten af. Voor die doelpogingen was de Australiër Daniel De Silva verantwoordelijk, maar de middenvelder zag ADO Den Haag-doelman Ernestas Šetkus tweemaal de vuisten achter de bal zetten. De bezoekers kwamen in het eerste half uur niet in het stuk voor, maar plots kreeg Mike Havenaar een grote kans. De lange spits miste echter finesse en schoof naast. Een paar minuten leek hij de techniek wel te hebben, maar zijn stift eindigde op de lat. Toch beloonde ADO zichzelf in deze sterke fase, omdat Édouard Duplan alert was in de rebound nadat Sheraldo Becker de vuisten van Benjamin van Leer raakte: 0-1.

Na de onderbreking bleek eens te meer waarom Roda JC zoveel moeite heeft met scoren. Wanneer de ploeg aan aanvallen dacht, werd de eenzame spits Mitchel Paulissen nooit bereikt. Het kind van de club stond constant op een eiland en kreeg amper bruikbare voorzetten. Met name Abdul Ajagun slaagde er constant in om knullig balverlies te leiden. Ook in de tweede helft had ADO Den Haag daarom het betere van het spel, maar wederom had Havenaar zijn vizier niet op scherp na een uitstekende actie van Sheraldo Becker over de rechterflank.

Roda JC kreeg in het restant amper nog kansen, al was centrale verdediger Daryl Werker nog het meest dichtbij een doelpunt. De mandekker zag echter dat Šetkus goed stond opgesteld. Toch kwam de treffer er voor de thuisploeg. Paulissen krulde een vrije trap met een flinke vaart over de muur en klopte daarmee de doelman uit Litouwen: 1-1. Door het gelijkspel klimt de ploeg uit Kerkrade naar de zeventiende plaats, al komt de nieuwe rode lantaarndrager FC Groningen zondag nog in actie. Petrović zag team blijven steken op plaats negen. Roda JC mag in de eerstvolgende wedstrijd op vrijdagavond afreizen naar FC Twente, terwijl ADO Den Haag op zondagmiddag AZ Alkmaar op bezoek krijgt.

Door: Bastiaan Vrijhof