22.10.2016 22:38

Strijdend tiental Willem II alsnog onderuit

Sébastien Haller juicht na het scoren van de 0-1 tijdens het competitieduel Willem II - FC Utrecht (22-10-2016).
Sébastien Haller juicht na het scoren van de 0-1 tijdens het competitieduel Willem II - FC Utrecht (22-10-2016).

De grootste kater van het weekend wordt gevoeld in Tilburg. Willem II hield zaterdag met een man minder op het veld lang stand tegen FC Utrecht, maar in de slotfase scoorde Sébastien Haller via een gelukje alsnog: 0-1.

Willem II en FC Utrecht maakten er geen geweldige eerste helft van in Tilburg. De Domstedelingen waren de betere ploeg, maar konden dit niet uitdrukken op het scorebord. Na een half uur spelen brak de wedstrijd open, maar dat was vanwege een negatieve hoofdrol van Fran Sol. De spits van Willem II verloor de bal aan Nacer Barazite en schopte de aanvallende middenvelder van FC Utrecht vervolgens hard onderuit. Reinold Wiedemeijer was onverbiddelijk en stuurde Sol direct van het veld. FC Utrecht kon tot aan de rust niet profiteren van het mannetje meer op het veld.

Erwin van de Looi bracht in de rust wat meer defensieve zekerheid in het veld, door Erik Falkenburg te vervangen met Dico Koppers. Willem II loerde op de counter met Asumah Abubakar voorop en deze tactiek sorteerde effect. FC Utrecht werd nauwelijks gevaarlijk in het tweede bedrijf. De Domstedelingen speelden te slordig om het compacte Willem II uit elkaar te tikken. Zeven minuten voor tijd leek het alsnog te gebeuren, na een mooie combinatie tussen Yassin Ayoub en Barazite, maar eerstgenoemde stuitte in de korte hoek op Kostas Lamprou.

Willem II leek loon naar werken te krijgen, maar in de slotfase ging het alsnog mis voor de thuisploeg. Darryl Lachman verlengde per ongeluk een lange bal van achteruit en bediende daarmee Haller op perfecte wijze. De Fransman handelde slimmer dan Lamprou en kon de bal vervolgens het laatste tikje geven voor de 0-1. Door de driepunter sluit FC Utrecht aan in de subtop, terwijl Willem II de degradatieplekken niet weet te verlaten.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner