23.10.2016 17:35

Club Brugge pakt zege in Belgische topper

Ludovic Butelle gaat uit zijn dak, want zijn Club Brugge komt op een 1-0 voorsprong tegen RSC Anderlecht. (23-10-2016)

Club Brugge heeft Anderlecht de tweede nederlaag van het seizoen bezorgd. De landskampioen uit Brugge was in het eigen Jan Breydelstadion met 2-1 te sterk en verhinderde daarmee dat Anderlecht de koppositie in België weer overnam van Zulte Waregem.

Club Brugge begon goed aan de topper in de Belgische Jupiler Pro League. Het team van coach Michel Preud'homme, met de Nederlanders Ruud Vormer, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil in de basis, stond al na negen minuten op voorsprong door een kopbal van Hans Vanaken. Vormer zorgde na de rust voor de comfortabele 2-0-voorsprong. Nadat Wesley Moreas wegens een slaande beweging van het veld was gestuurd bij de thuisploeg, deed Anderlecht, waar Bram Nuytinck in de slotfase werd gewisseld, nog wat terug via Łukasz Teodorczyk.

Anderlecht blijft door de nederlaag tweede op twee punten van Zulte dat zaterdag Lokeren met 2-0 versloeg. Club staat in de subtop op vier punten van de koploper.