23.10.2016 18:35

Heerenveen verslaat Heracles en blijft derde

SC Heerenveen heeft zondagmiddag zijn derde plek kunnen consolideren. De Friezen wonnen in een wedstrijd waarin het mooie doelpunten regende met 3-1 van Heracles Almelo.

Beide ploegen gingen de wedstrijd in met een goede vorm. Heerenveen won in de voorgaande speelronde met 0-3 in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen, terwijl Heracles Almelo een remise ophaalde bij kampioen PSV. Destijds was de ploeg van John Stegeman verantwoordelijk voor de openingstreffer. Dat lukte in Heerenveen weer bijna, want Brandley Kuwas kreeg na tien minuten spelen een levensgrote kans om te scoren na een blunder van Joost van Aken. Hij schoof de bal alleen meters naast.

Na twintig minuten spelen was het aan de andere kant wel raak. Sam Larsson gaf de bal laag voor, Reza Ghoochannejhad verzorgde een slim overstapje en Stefano Marzo was verantwoordelijk voor de afronding. Hij krulde de bal met zijn linker mooi achter Bram Castro. Vlak voor rust stond het weer gelijk in het Abe Lenstra Stadion. Kuwas maakte zijn enorme misser goed door nu wel te scoren. Hij trok naar binnen en verraste Erwin Mulder in de korte hoek. Hierdoor was de ruststand in Heerenveen 1-1.

Vroeg in de eerste heft kreeg Heerenveen al een aantal kansen. Arber Zeneli en Yuki Kobayashi waren dicht bij de 2-1. Ook Thomas Bruns kreeg namens Heracles na een uur spelen een prima kans. Ruim vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Ghoochannejhad was weer belangrijk door de bal vast te houden en mee te geven aan Sam Larsson, die de bal op mooie wijze achter doelman Bram Castro krulde en zodoende Heerenveen weer op voorsprong zette.

Een klein kwartier voor tijd besliste Jerry St. Juste de wedstrijd. Hij begon achter de middenlijn aan een spurt over het hele veld en beëindigde deze met een prachtig schot van ruim twintig meter, dat Castro te machtig was. Daar bleef het bij in het Abe Lenstra Stadion, waarin Heracles geen gooi meer kon doen naar een late comeback.

Heerenveen blijft de goede vorm doorzetten en consolideert daarmee de derde plek in de Eredivisie. Het loopt zelfs twee punten in op de nummers één en twee, Feyenoord en Ajax. Zij remiseerden onderling. Heracles kent niet eens een erg slechte vorm, maar de punten blijven uit voor de Almeloërs. De ploeg van John Stegeman zakt naar een vijftiende plaats op de ranglijst.

Door: Nino Vermeulen