23.10.2016 18:16

Zeldzame nederlaag voor Atlético Madrid

Atlético Madrid is dit seizoen niet meer ongeslagen. Sevilla heeft de Madrilenen de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Door een doelpunt van Steven N'Zonzi verloor het team van Diego Simeone met 1-0.

Zoals zo vaak dit seizoen hield Jan Oblak zondagmiddag in Sevilla lange tijd zijn doel schoon. Een kwartier voor tijd slaagde N'Zonzi er echter in om de doelman uit Slovenië te passeren. Atlético Madrid kwam de 1-0 achterstand niet te boven. Doordat Koke twee keer geel pakte, eindigden de bezoekers uit Madrid de wedstrijd met tien spelers. Sevilla is nu de verrassende koploper van de Primera División, al kan Real Madrid de koppositie zondagavond nog veroveren. Atlético Madrid staat derde en zakt bij een gelijkspel of zege van de stadgenoot naar de vierde plek.

De manschappen van Simeone incasseerden tegen Sevilla pas het vierde tegendoelpunt van het seizoen. Enkel Deportivo Alavés, FC Barcelona en Granada waren er tot nu toe in geslaagd om Oblak te passeren. Ook PSV, Bayern München en FK Rostov slaagden er in de Champions League niet in om een goal te maken tegen Atleti.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner