23.10.2016 18:51

Chelsea schiet matig United aan gort: 4-0

Gary Cahill (l.) zet Chelsea op een 2-0 voorsprong tegen Manchester United en viert dat samen met Diego Costa (r.). (23-10-2016)
Gary Cahill (l.) zet Chelsea op een 2-0 voorsprong tegen Manchester United en viert dat samen met Diego Costa (r.). (23-10-2016)

Manchester United heeft zondag een meer dan pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Chelsea. Mede via de snelste goal in het huidige Premier League-seizoen zat de thuisploeg snel op rozen, het werd uiteindelijk 4-0. José Mourinho verloor in Engeland nog nooit een duel met meer dan drie doelpunten verschil.

De fans op Stamford Bridge zaten nog niet lekker op de stoel of het stond al 1-0. Pedro reageerde als eerste op een bal van achteruit, omspeelde De Gea en schoof de openingstreffer al na 31 seconden binnen. United herstelde snel van de vroege klap en kreeg een prima kans via Zlatan Ibrahimović, maar de Zweed kopte na een sterk duel in de lucht over. Net op het moment dat de uitploeg sterker werd, maakte Chelsea de 2-0. United kreeg een corner niet lekker weg, Gary Cahill kon daardoor van dichtbij binnen knallen. De formatie van José Mourinho leek rijp voor de slacht, maar kwam bijna tot 2-1. Ander Herrera schoot vanaf twintig meter op de vuisten van Thibaut Courtois, die ook een antwoord had op de rebound van Jesse Lingard.

Mourinho probeerde in de tweede helft met Mata wat meer voetbal in zijn elftal te krijgen, maar het ging helemaal mis na een uur spelen. Eden Hazard werd prachtig vrijgespeeld door Nemanja Matić en de Belg bleef kalm in de zestien met een schot richting de rechterhoek. Nog geen tien minuten later maakte Chelsea de vernedering van United en oud-trainer Mourinho compleet. Uitgerekend N’Golo Kanté, die niet geroemd wordt voor zijn aanvallende kwaliteiten, liep door de defensie van United heen, om vervolgens simpel af te ronden: 4-0. Voor beide ploegen volgden daarna minuten van uitspelen.

Chelsea hield de bal lang in de ploeg en onder luid gejuich van de thuissupporters werd het speeltuig rondgespeeld. Er werd niet meer aangedrongen voor meer doelpunten, waardoor het duel in een 4-0 overwinning voor Chelsea eindigde. De ploeg profiteert van puntenverlies bij koplopers Manchester City en Arsenal en nadert de ploegen tot op één punt. Ook Liverpool is gedeeld koploper, de club won deze speelronde wel en komt uit op twintig punten. United blijft matig presteren en maakt na speelronde negen nog steeds geen deel uit van de top vijf in de Premier League.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner