23.10.2016 19:37

Mourinho kan niet leven met flinke nederlaag

De terugkeer van José Mourinho op Stamford Bridge was zeer pijnlijk. Met Manchester United ging de manager met 4-0 onderuit tegen Chelsea. Na 31 seconden scoorde Pedro al de openingstreffer.

"Je start slecht. Na een paar seconden sta je al 1-0 achter. We waren dichtbij de gelijkmaker, maar na een nieuwe defensieve fout maakten zij 2-0. Daarna waren wij dichtbij de aansluitingstreffer en scoren zij de 3-0 uit de counter. Je komt met een tactiek, maar na de snelle goal kon dat de prullenbak in", aldus Mourinho is gesprek met Sky Sports.

"We hadden aanvallende bedoelingen. Dat lieten we ook meteen zien na de 1-0. Courtois moest vaker in actie komen dan De Gea. Elke keer als zij voor ons doel kwamen, scoorden ze. Zij waren volledig gefocust op de counter. Na de snelle doelpunten deed Chelsea niets meer. Ze verdedigden heel goed en speelden compact. Ze maakten gebruik van wat ze het beste kunnen, en dat is counteren."

Door de nederlaag is United de aansluiting bij de top vijf kwijt. Tottenham Hotspur staat vijf punten voor, terwijl koploper Manchester City al op zes punten staat. Chelsea doet het beter met één punt achterstand op de lijstaanvoerder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner