24.10.2016 14:45

Elia vergeet schouderblessure: "Zo dom"

Eljero Elia (l.) en Karim El Ahmadi (r.) zijn blij na de gelijkmaker van Dirk Kuyt tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax (23-10-2016).
Eljero Elia (l.) en Karim El Ahmadi (r.) zijn blij na de gelijkmaker van Dirk Kuyt tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax (23-10-2016).

Eljero Elia was tijdens De Klassieker (1-1) even vergeten dat hij de afgelopen weken moest missen vanwege een schouderblessure. De aanvaller ontfermde zich over een ingooi, maar had dat beter niet kunnen doen.

"Zo dom, ik dacht niet na", aldus de vleugelflitser tegenover Metro. "Ik gooide de bal uit, maar ik merkte natuurlijk gelijk dat ik niet genoeg kracht heb in die arm. De bal rolde uit en ik dacht: shit! Het kan zomaar nog een jaar duren voordat alles weer helemaal in orde is. Er zit een pin in, die er nooit meer uit gaat. Ik kan daardoor geen zwaai maken met mijn arm."

Elia begon tegen Ajax op de bank en moet zich voorlopig schikken in een rol als reserve, maar daar legt de aanvaller zich niet op voorhand bij neer. "Zonder arrogant te zijn naar mijn medespelers: de enige concurrent die ik heb ben ik zelf. Als ik fit ben, wil ik spelen. Dat is de reden dat ik bij Feyenoord ben gebleven. Ik wil kampioen worden en heel belangrijk zijn. Na mijn blessure is dit weer een goede start."

De aanvaller speelde dit seizoen drie competitiewedstrijden, daarin was hij driemaal trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner