24.10.2016 19:48

Klopp: "We hebben nog een lange weg te gaan"

Jürgen Klopp presteert momenteel uitstekend als trainer van Liverpool, maar is van mening dat zijn ploeg nog veel beter kan. The Reds verloren dit seizoen pas één wedstrijd in de Premier League en staan op een keurige derde plaats. Klopp: "Het gaat prima, maar ook niet meer dan dat."

Alleen Manchester United versloeg de ploeg van Klopp dit seizoen in competitieverband. De Duitser werd zelfs uitgeroepen tot manager van de maand september. "Het maakt me niet uit wat mensen zeggen. In voetbal is het normaal dat de stemming positief is als het even goed gaat. Ik merk hoe de stemming is. Ik voel het en het is goed, maar het is nog altijd maar oktober en we hebben een lange weg te gaan", vertelde Klopp maandag tijdens zijn persconferentie.

Dat Liverpool momenteel derde staat, is volgens Klopp geen reden om de polonaise te lopen. Meedoen om de prijzen is voor de Duitse oefenmeester de doelstelling. "Het gaat prima, maar ook niet meer dan dat. We moeten beter worden. We zijn dit seizoen nog niet eens op ons best geweest. Tegen Swansea kwamen we in de eerste helft niet in de buurt van ons normale niveau en tegen Burnley en Manchester United was het ook niet goed genoeg."

Liverpool neemt het dinsdagavond in een League Cup-wedstrijd op tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Vincent Janssen verloor dit seizoen nog geen wedstrijd in de Premier League, maar speelde al vier keer gelijk. Vorig jaar reikte Liverpool tot de finale, maar verloor deze uiteindelijk van Manchester City. "Het is een erg interessant toernooi. We willen naar de finale en die nu dan wel winnen natuurlijk. De eindstrijd van vorig seizoen was een mooie ervaring voor ons. Alles was goed, behalve het resultaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner