24.10.2016 20:21

Morata steunt Ronaldo: "Hij is geen machine"

Cristiano Ronaldo en Álvaro Morata omhelzen elkaar tijdens het Champions League-duel van Real Madrid met Sporting CP. (14-09-2016)
Cristiano Ronaldo en Álvaro Morata omhelzen elkaar tijdens het Champions League-duel van Real Madrid met Sporting CP. (14-09-2016)

Álvaro Morata heeft het opgenomen voor Cristiano Ronaldo. De vedette van Real Madrid vond dit seizoen pas twee keer het net in de Primera División, maar volgens Morata mag Ronaldo ook wel eens kansen missen: "Hij is geen machine."

Morata was zondagavond trefzeker in het duel van Real Madrid met Athletic Bilbao. De aanvaller besliste pas in de 83ste minuut de wedstrijd in het voordeel van De Koninklijke. De ploeg van trainer Zinédine Zidane pakte daardoor de koppositie in de Primera División. Vedette Ronaldo blonk vooral uit in kansen missen, maar volgens Morata is de kritiek op zijn ploeggenoot onterecht.

"Als je gewend bent om ieder seizoen zeventig doelpunten maken, wordt scoren een verslaving", vertelt Morata op de website van Real Madrid. "Voor ons is hij de belangrijkste speler in het team. Ik hoop dat hij veel doelpunten maakt, maar hij is geen machine. Ronaldo is ook een mens, ook al komt hij van een andere planeet en is hij anders. Ronaldo heeft het recht om te missen."

Morata keerde afgelopen zomer terug bij Real Madrid, nadat hij twee seizoenen in dienst van Juventus speelde. De Spaanse spits mocht pas vier keer in de basis beginnen, maar blijft daar nuchter onder. "Iedereen wil altijd spelen, maar dat kan niet altijd. Ik voel me belangrijk voor de ploeg. We hebben 25 spelers en het is aan Zidane de lastige taak om te bepalen wie er spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner