24.10.2016 21:51

Hyballa: "Bier moet je drinken, niet gooien"

NEC-trainer Peter Hyballa moedigt zijn ploeg aan. De Nijmegenaren staan voor tegen Feyenoord, maar gaan in de slotfase alsnog onderuit. (16-10-2016)
NEC-trainer Peter Hyballa moedigt zijn ploeg aan. De Nijmegenaren staan voor tegen Feyenoord, maar gaan in de slotfase alsnog onderuit. (16-10-2016)

Peter Hyballa beleefde zondagmiddag zijn eerste Gelderse derby. De trainer van NEC was blij dat zijn ploeg zich terugknokte na een achterstand tegen Vitesse (1-1), maar was minder te spreken over het gedrag van enkele supporters.

Hyballa werd afgelopen tijd wel duidelijk gemaakt hoe belangrijk de wedstrijd tegen de aartsrivaal is. "De hele week ben ik door mensen op deze wedstrijd aangesproken", vertelde de Duitse oefenmeester na afloop aan De Gelderlander. "Dit was voor mij een heel interessant moment. Dit moet je een keer live meemaken en ik ben blij dat ik dat in mijn jonge of oude carrière nu heb meegemaakt."

NEC kwam in de 38ste minuut op achterstand door een doelpunt van Navarone Foor, die afgelopen zomer de gevoelige overstap van Nijmegen naar Arnhem heeft gemaakt. In de absolute slotfase van het duel bezorgde verdediger Dario Dumić NEC alsnog een punt in de Gelderse derby. "Ik vind het mooi voor onze supporters dat we nog 1-1 maken", aldus Hyballa.

"Ze hebben ons geweldig gesteund, maar met bier gooien vind ik echt kut. Ik ben zelf een emotionele man en begrijp dus dat er emoties zijn. Maar je moet altijd respect voor de tegenstander hebben. Ik kom uit Duitsland en vind: bier moet je drinken, niet gooien. De supporters waren klasse, maar dit is niets voor mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner