25.10.2016 11:31

Spaanse voetbalbond krijgt boete van de FIFA

De FIFA heeft de Spaanse voetbalbond een boete van 200.000 euro opgelegd. De wereldvoetbalbond heeft de boete opgelegd omdat de Spaanse voetbalbond minderjarige voetballers heeft geregistreerd.

Atlético Madrid en Real Madrid kregen in een eerder stadium een transferverbod opgelegd vanwege het ronselen van minderjarige voetballers. Atlético Madrid en Real Madrid mogen pas in januari 2018 de transfermarkt op, al zijn beide clubs wel in beroep gegaan tegen de straf. Volgens de FIFA is de Spaanse voetbalbond medeplichtig door de minderjarige voetballers te registreren.

Het ronselen van minderjarige voetballers is volgende de FIFA al enige tijd aan de gang, want volgens de wereldvoetbalbond gaat het om een periode van 2007 tot 2014 bij Atlético Madrid en 2005 tot 2014 bij Real Madrid. FC Barcelona werd voor eenzelfde vergrijp bestraft met een transferverbod, maar heeft die straf inmiddels al uitgezeten. De RFEF krijgt zes maanden de tijd om het systeem rond het registreren van jeugdspelers in het land te verbeteren, anders volgt mogelijk opnieuw een straf van de wereldvoetbalbond. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner