25.10.2016 15:29

City met veel wijzigingen in Manchester-derby

Manchester City-manager Pep Guardiola gaat zijn ploeg op veel plaatsen wijzigingen voor de ontmoeting met Manchester United van woensdagavond. De derby van Manchester is voor de League Cup, wat een mindere prioriteit heeft voor Guardiola dan de competitie.

City is momenteel in een erg slechte vorm. De laatste vijf wedstrijden werden al niet gewonnen. De ploeg is nog wel lijstaanvoerder van de Premier League en de focus gaat dan ook op die competitie.

Ondanks dat Guardiola van plan is veel wijzigingen door te voeren, hoeven jeugdige spelers niet te rekenen op een kans. "We hebben al vijf wedstrijden niet gewonnen. Jonge spelers moeten spelen in een goede en veilige omgeving. Je moet ze beschermen. We hebben ook andere opties", aldus Guardiola op de persconferentie.

De rotaties van spelers is ook deels uit noodzaak. "Kevin de Bruyne is geblesseerd en ook Pablo Zabaleta heeft een tik gekregen. Of Vincent Kompany kan spelen, kan ik pas na de training bepalen."

Toch is Guardiola niet van plan om met de pet te gooien naar de wedstrijd. "Derby's zijn altijd speciaal. We gaan de wedstrijd serieus benaderen en proberen de wedstrijd te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner