25.10.2016 17:02

Van den Brom: "Plezier moet terugkomen"

John van den Brom lacht voorafgaand aan het duel met Vitesse. (15-10-2016)
John van den Brom lacht voorafgaand aan het duel met Vitesse. (15-10-2016)

AZ wil een slechte reeks doorbreken in de KNVB beker. De Alkmaarders wisten al zes wedstrijden op rij niet te winnen en de thuiswedstrijd met FC Emmen lijkt het perfecte moment om die reeks te doorbreken.

Na een uitstekende start van de competitie, is AZ flink weggezakt. De resultaten zijn teleurstellend, maar John van den Brom wil niet zijn ploeg overhoop gooien. "De manier van spelen blijft. Het is niet zo dat we na het verlies in Groningen alles op de kop gaan zetten. We hebben maandag lang met elkaar gesproken en we moeten terug naar de basisprincipes: hard werken, geen rouwmomenten meer en de bereidheid opbrengen. Dat was even niet aanwezig", aldus de trainer op de persconferentie.

"We moeten de negatieve balans doorbreken en dat kan door morgen te winnen. Daarnaast is het bekertoernooi een doel op zich. Het plezier is belangrijk en dat moet weer terugkomen."

In de bekerwedstrijd moet AZ het doen zonder twee vaste basisspelers. Ridgeciano Haps en Ron Vlaar zijn niet fit. "Ridgeciano heeft last van zijn voet en deze wedstrijd komt te snel na afgelopen zondag. Ron heeft weer last van zijn kuit en is ook niet beschikbaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner