25.10.2016 18:42

Boer waakt voor onderschatting amateurs

Voor Ajax staat woensdagavond een op papier eenvoudige bekerwedstrijd op het programma. De Amsterdammers nemen het in Werkendam op tegen de amateurs van Kozakken Boys. Doelman Diederik Boer weet echter dat het een paar seizoenen geleden ook bijna misging op Sportpark De Zwaaier.

In het seizoen 2007/2008 troffen de ploegen elkaar in de tweede ronde van het nationale bekertoernooi. "Volgens mij heeft Ajax jaren geleden ook pas na verlenging van Kozakken Boys gewonnen. Het zegt allemaal niets. Het zal op het veld moeten gebeuren", vertelt Boer op de clubwebsite van Ajax. Wat de ervaren doelman zegt klopt: Ajax had uiteindelijk een verlenging nodig om Kozakken Boys van zich af te schudden. Dennis Rommedahl maakte na 104 minuten spelen de beslissende 1-2.

Het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen zal woensdag enorm zijn. "Maar je weet dat het bekervoetbal is, een uitwedstrijd bovendien. Zij gaan sowieso als de brandweer. Daar moeten wij ons wel tegen wapenen", vervolgt Boer. "Gezien het kwaliteitsverschil zouden wij zonder problemen door moeten gaan. Maar er zijn genoeg voorbeelden van bekerstunts de afgelopen jaren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner