25.10.2016 19:53

Veel Ajacieden krijgen rust in bekertoernooi

Ajax-trainer Peter Bosz kiest ervoor om niet op volle oorlogssterkte aan te treden in de tweede ronde van de KNVB beker. De Amsterdammers hebben de luxe om een aantal spelers te kunnen sparen, want ook met een B-elftal mag Ajax woensdag geen fout maken tegen Kozakken Boys.

Slechts drie van de elf spelers die afgelopen zondag in De Klassieker tegen Feyenoord (1-1) startten, gaan mee naar Werkendam. Bertrand Traoré, Nick Viergever en Amin Younes zijn de basisspelers die mogelijk speeltijd krijgen in de bekerwedstrijd. André Onana, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Daley Sinkgraven (blessure), Lasse Schöne, Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg krijgen rust. Nemanja Gudelj ontbreekt vanwege een blessure eveneens.

Vanwege de afwezigheid van een groot aantal vaste waarden krijgen talenten mogelijk de kans van Bosz. Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt, Carel Eiting, Norbert Alblas, Pelle Clement en Vaclav Černý zijn in ieder geval opgenomen in de wedstrijdselectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner