25.10.2016 22:37

Sparta stunt met bekeruitschakeling PSV

Sparta Rotterdam heeft dinsdagavond gestunt in het bekertoernooi. De Rotterdammers waren op Het Kasteel met 3-1 te sterk voor PSV, waardoor Sparta zich heeft geplaatst voor de derde ronde van het bekertoernooi.

PSV was tijdens de eerste 45 minuten de bovenliggende partij op Het Kasteel, maar gevaarlijk wisten de Eindhovenaren niet te worden. Sparta speelde compact en loerde op de counter en PSV had het daar moeilijk mee. Na een kwartier spelen leek Sparta via Loris Brogno - na een goede steekpass van Stijn Spierings - op voorsprong te komen, maar PSV-doelman Remko Pasveer had een uitstekende redding in huis.

Het gevaar was echter nog niet geweken, want uit de hoekschop die volgde scoorde Sparta wel. Zakaria el Azzouzi verlengde een hoekschop van Mart Dijkstra, waarna Bart Vriends de bal hard tegen de touwen kon schieten: 1-0. Bij PSV ontbrak het aan vuurkracht voor het doel, want de bezoekers werden tijdens de eerste helft enkel gevaarlijk via een afstandsschot van Davy Pröpper. De middenvelder raakte de lat. Vlak voor rust verdubbelde Sparta bijna de voorsprong. Iván Calero kreeg een goede schietkans, maar Pasveer voorkwam met een prima redding een tweede tegentreffer.

Waar de Spanjaard Calero het doel niet wist te vinden, daar was PSV direct na rust wel trefzeker. Santiago Arias werd gelanceerd door Pröpper. De Colombiaan haalde de achterlijn en bracht vervolgens Bart Ramselaar in stelling. De middenvelder bleef rustig en schoot raak: 1-1. Eén minuut na de treffer van Ramselaar had PSV via invaller Gastón Pereiro zelfs op voorsprong moeten komen, maar de Uruguayaan zag zijn poging over het doel vliegen.

Het bleek een pijnlijke misser, want even later wist Sparta opnieuw te scoren. Sparta sloeg via Spierings en El Azzouzi toe op de counter. Het schot van middenvelder Spierings werd gekraakt, maar daardoor werd spits El Azzouzi een niet te missen kans geboden: 2-1. Het spelbeeld bleef in de tweede helft onveranderd, maar desondanks wist PSV geen grote kansen te creëren. De Eindhovenaren brachten zichzelf daarentegen nog meer in de problemen. Doelman Pasveer leverde de bal slordig in bij Loris Brogno. De Belg ging de combinatie aan met Spierings en kwam daardoor oog in oog met Pasveer te staan. De aanvaller bleef koel en bracht Sparta op een 3-1 voorsprong.

PSV bleef in de slotfase de aanval zoeken, maar echt gevaarlijk werden de Eindhovenaren niet. Sparta, dat aankomend weekend op bezoek gaat bij Heracles Almelo, mag zich daarom melden in de derde ronde van het bekertoernooi. PSV mag zich aankomend weekend in Arnhem proberen te herstellen tegen Vitesse.