25.10.2016 22:40

Scorende Janssen kan verlies niet voorkomen

Liverpool heeft dinsdagavond de kwartfinale van de League Cup bereikt door met 2-1 te winnen van Tottenham Hotspur. Vincent Janssen was trefzeker voor de Spurs, maar kon niet voorkomen dat Liverpool door twee doelpunten van Daniel Sturridge de overwinning naar zich toetrok.

Dat de League Cup niet heel hoog op het lijstje staat van trainers Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino bleek wel uit de opstellingen van de beide trainers. Klopp stuurde een compleet nieuw Liverpool in het veld, terwijl bij Tottenham alleen Eric Dier bleef staan, vergeleken met de basisopstelling van afgelopen weekend in de Premier League tegen Bournemouth. De openingstreffer viel al vroeg in de eerste helft. Tottenham-middenvelder Georges-Kévin N’Koudou gleed uit met het gevolg dat Liverpool-middenvelder Marko Grujić de bal kon oppikken en met enig geluk bij aanvaller Sturridge kreeg. De Engelsman faalde niet oog in oog met Tottenham-doelman Michel Vorm en tekende voor de openingstreffer.

Sturridge kreeg na zijn treffer nog twee goede kansen om de score uit te breiden. Eerst stuurde hij met zijn linkervoet de bal bijna in de verre kruising, maar Vorm redde knap. Daarna kon hij in alle rust de bal in de hoek schuiven, maar schoot de bal recht op de Nederlandse doelman af. Janssen, die ook een basisplaats had gekregen van Pochettino, kreeg in de eerste helft een kopkans, maar de ex-AZ-speler kopte de bal over het doel van Liverpool-goalie Simon Mignolet.

Tottenham begon offensief aan de tweede helft, drong door op de helft van Liverpool, maar de thuisploeg kreeg de eerste kans van de tweede helft. Sturridge had dé kans om de score uit te breiden, maar raakte de bal volledig verkeerd. Het was het startsein voor een reeks aan goede kansen voor de thuisploeg. Vorm tikte een poging van Origi uit de kruising, maar kon de 2-0 van Sturridge in de 67ste minuut niet voorkomen. Wijnaldum stuurde de aanvaller alleen op het doel af, die Vorm door de benen passeerde.

Een kwartier voor tijd krijgt invaller Èrik Lamela een strafschop na een overtreding van Lucas Leiva. Janssen eiste de bal meteen op en schoot de bal onberispelijk in de hoek, terwijl Simon Mignolet de andere kant op dook. Gelijk na de aansluitingstreffer kwam Liverpool bijna op 3-1 voorsprong, ware het niet dat Vorm de inzet van Sturridge toucheerde waardoor de bal op de lat belandde. Liverpool wint met 2-1 van Tottenham en gaat naar de kwartfinale van de League Cup.

Door: Thomas Mulder