26.10.2016 19:22

Streppel moet Van Amersfoort weken missen

Justin Hoogma (r.) probeert Pelle van Amersfoort (l.) uit te kappen tijdens sc Heerenveen - Heracles Almelo. (23-10-2016)
Justin Hoogma (r.) probeert Pelle van Amersfoort (l.) uit te kappen tijdens sc Heerenveen - Heracles Almelo. (23-10-2016)

SC Heerenveen moet het voorlopig stellen zonder Pelle van Amersfoort. De middenvelder heeft een blindedarmoperatie ondergaan en staat daardoor enkele weken aan de kant. Het is een vervelende tegenvaller voor de verrassende nummer drie van de Eredivisie.

Van Amersfoort is afkomstig uit de jeugdopleiding van Heerenveen en beleeft dit seizoen zijn doorbraak als basisspeler bij de Friezen. De twintigjarige middenvelder miste dit seizoen nog geen enkele minuut in competitieverband, maar is door operatie aan zijn blindedarm twee tot drie weken uitgeschakeld. Dat meldt Heerenveen woensdag op de eigen clubwebsite.

De ploeg van Jurgen Streppel beleeft een fantastische competitiestart en staat momenteel op een derde plaats in de Eredivisie. De Friese club heeft na tien speelrondes al 21 punten verzameld. Van Amersfoort is dit seizoen één van de sterkhouders bij Heerenveen. De middenvelder speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Almere City FC in de Jupiler League. Bij de eerstedivisionist maakte hij een prima indruk: in 31 wedstrijden kwam Van Amersfoort acht keer tot scoren. Dit seizoen wist de middenvelder één keer het net te vinden in het shirt van Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner