26.10.2016 20:09

De Koning baalt: "Hier lig je wel wakker van"

Go Ahead Eagles leed dinsdagavond een beschamende nederlaag in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Hans de Koning ging in de eigen Adelaarshorst onderuit tegen hoofdklasser Jodan Boys (1-2). De oefenmeester heeft er slecht van kunnen slapen.

Elk jaar zijn er wel verrassingen in het bekertoernooi, maar de uitschakeling van Go Ahead Eagles was wel erg pijnlijk: Jodan Boys speelt liefst vier niveaus lager dan de eredivisionist uit Deventer. "Het was een kort nachtje, hier lig je wel even wakker van", laat De Koning een dag na het bekerdebacle weten aan RTV Oost. "Dit is dramatisch voor iedereen die er bij was. Voor de fans, maar ook voor de mensen binnen de club natuurlijk."

De Koning koos er dinsdagavond voor om enkele basiskrachten rust te gunnen. Dat hij daardoor kritiek krijgt, vindt de 56-jarige oefenmeester simpelweg 'gelul'. "Daar hadden we een plausibele reden voor. Een aantal spelers is gewoon geblesseerd en dit was een logisch verhaal. Daar staan we nog steeds achter", stelt de trainer van Go Ahead. "We hebben niet met een B-team gespeeld."

Zondag hoopt De Koning sportieve revanche te kunnen nemen. Dan neemt Go Ahead het in een uitwedstrijd op tegen aartsrivaal PEC Zwolle. Beide ploegen kennen geen fantastische start van het seizoen, maar volgens De Koning maakt dat geen verschil. "We gaan ons uiterste best doen. Maar vergeet niet dat PEC ook een fantastische ploeg heeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner