26.10.2016 20:14

United op volle oorlogssterkte in stadsderby

Manchester United begint woensdagavond met bijna alle grote namen aan het League Cup-duel met stadgenoot Manchester City. Waar José Mourinho zijn sterkste spelers opstelt, daar grijpt Pep Guardiola de wedstrijd aan om veel reservespelers aan het werk te zien.

Het belooft derhalve een interessant duel te worden op Old Trafford. De druk op Manchester United om de wedstrijd te winnen is na de eerder verloren burenruzie (1-2) groot. Het feit dat Manchester City met een B-elftal aantreedt, voert de druk enkel op voor de manschappen van Mourinho.

De Portugese oefenmeester begint met onder meer Paul Pogba en Zlatan Ibrahimović in de basis. Ook Daley Blind zal aan de aftrap staan. De Nederlander zal in het hart van de verdediging starten. Landgenoot Memphis Depay behoort eveneens tot de wedstrijdselectie, maar hij begint het duel als wisselspeler. Timothy Fosu-Mensah zit ditmaal niet bij de eerste achttien van Mourinhho.

Guardiola wil graag veel andere spelers aan het werk te zien. Ten opzichte van het competitieduel met Southampton (1-1) voert de Spaanse trainer liefst acht wijzigingen door. Enkel Vincent Kompany, Fernandinho en Leroy Sané krijgen opnieuw een basisplek van Guardiola.

De wedstrijd is vanaf 21:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner