26.10.2016 20:40

Pogba sluit snel weer aan bij groepstraining

Mathias Pogba maakte afgelopen zomer de overstap naar Sparta, maar wacht nog altijd op zijn debuut voor de Rotterdammers. (11-09-2016)
Mathias Pogba maakte afgelopen zomer de overstap naar Sparta, maar wacht nog altijd op zijn debuut voor de Rotterdammers. (11-09-2016)

Mathias Pogba maakte op het allerlaatste moment de overstap naar Sparta Rotterdam, maar speelde nog geen enkele minuut voor de promovendus. Pogba kampt met een liesblessure en heeft daardoor zijn debuut voor Sparta nog altijd niet gemaakt.

"Ik was erg gelukkig toen ik deze stap kon maken", vertelt Pogba op de clubsite van Sparta. "Twee seizoenen geleden hoorde ik al dat Sparta interesse had, maar toen kwam het niet tot een transfer. Blijkbaar zijn ze me in die tijd wel blijven volgen, en na gesprekken met de trainer wist ik honderd procent zeker dat ik mijn carrière hier moest vervolgen. Het is dus erg zonde dat ik nog niet het veld op kan."

Pogba maakte transfervrij de overstap van het Schotse Partick Thistle naar Sparta en tekende een contract tot het einde van het seizoen. De spits hoopt nu al op een langer verblijf in Rotterdam. "De club heeft een optie tot eenjarige contractverlenging, ik wil er alles aan doen ze ervan te overtuigen dat ze deze moeten lichten. Ik heb nu een huis in Rotterdam en ben bezig met Nederlandse lessen, ik voel me hier goed."

De aanvaller hoopt volgende week weer aan te sluiten bij de groepstraining van coach Alex Pastoor. "Ik merk dat ik elke dag weer een beetje sterker wordt. Nu is het nog even 'recovery time', binnenkort is het 'playing and scoring time'." Op 1 april hoopt Pogba in ieder geval in actie te komen tijdens Sparta-PSV. Hij is goed bevriend met Nicolas Isimat-Mirin. "We keken er erg naar uit tegen elkaar te spelen, maar dat is door omstandigheden nog niet gelukt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner