27.10.2016 09:16

Supersub Mühren hoopt op kans in de basis

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom (l.) feliciteert matchwinner Robert Mühren (r.) na afloop van het bekerduel AZ - FC Emmen (26-10-2016).
AZ Alkmaar-trainer John van den Brom (l.) feliciteert matchwinner Robert Mühren (r.) na afloop van het bekerduel AZ - FC Emmen (26-10-2016).

Robert Mühren hoopt dat hij in de nabije toekomst een kans in de basis krijgt van AZ Alkmaar-trainer John van den Brom. Woensdagavond viel de spits in en bezorgde hij AZ een 1-0 overwinning op FC Emmen. De Alkmaarders wisten zich daardoor te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Onlangs was Mühren ook al belangrijk tijdens het competitieduel met Vitesse (2-2). AZ keek tegen een 2-0 achterstand aan, maar dankzij twee treffers van invaller Mühren hield AZ een punt over aan de wedstrijd tegen de Arnhemmers. "Het is niet iets waar ik naar streef, ik hoop op kansen in de basis. Het is moeilijk dat dat niet gebeurt. Ik heb toch tijd nodig om te wennen aan het niveau. Ik ben er koeltjes onder, maar van binnen ben ik wel gefrustreerd. Ik kan niet anders doen dan honderd procent mijn best doen op de training."

"Het is mooi dat ik al bij mijn tweede balcontact scoorde", vervolgt de spits tegenover FOX Sports. "Ik vind invallen makkelijk. Er komen ruimtes en door middel van loopacties creëer ik veel kansen", aldus Mühren, die vanaf de bank zag dat AZ het lastig had tegen FC Emmen. "Het ging moeizaam, het was een echte bekerwedstrijd. Na de 1-0 hadden wij er meer kunnen maken, maar ook Emmen had kunnen scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner