27.10.2016 09:31

Mourinho: "Moesten de fans iets teruggeven"

Manchester United-trainer José Mourinho (l.) voert overleg met Paul Pogba (r.) tijdens het League Cup-duel Manchester United - Manchester City (26-10-2016).
Manchester United-trainer José Mourinho (l.) voert overleg met Paul Pogba (r.) tijdens het League Cup-duel Manchester United - Manchester City (26-10-2016).

Manchester United-trainer José Mourinho is blij dat hij de fans van The Red Devils woensdagavond een overwinning op rivaal Manchester City heeft kunnen bezorgen. Afgelopen maandag kreeg Manchester United namelijk een pak rammel van Chelsea (4-0).

"Het was een enorme nederlaag, eentje ook die niet past in de historie van deze club", blikte de Portugees tijdens de persconferentie na afloop van het League Cup-duel met The Citizens (1-0 winst) terug op maandagavond. "Ik leefde heel erg mee met de fans, vooral ook omdat zij ons zijn blijven steunen. Ook vandaag weer. Het is heel makkelijk om zoiets te doen als je de triple wint of als je vijf landstitels pakt in zeven seizoenen. Moeilijker is het na een 4-0 nederlaag."

"Daarom ben ik trots op de spirit van de fans. Nergens anders heb ik dat meegemaakt. De liefde van de mensen voor deze club is enorm groot, zelfs na enkele slechte seizoenen en matige resultaten. We moesten de fans iets teruggeven en de spelers gaven met het oog daarop alles tegen City. In de tweede helft kregen we steeds meer vertrouwen. Dit is natuurlijk niet de Champions League-finale, maar toch geeft deze overwinning iedereen een beter gevoel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner