27.10.2016 09:48

Toornstra: "Ze hebben geen kans gehad"

Jens Toornstra draagt de aanvoerdersband tijdens het bekerduel Feyenoord - Excelsior (26-10-2016).
Jens Toornstra draagt de aanvoerdersband tijdens het bekerduel Feyenoord - Excelsior (26-10-2016).

Excelsior kwam eerder dit seizoen tijdens de competitiewedstrijd (4-1 winst voor Feyenoord) in De Kuip nog op voorsprong en bezorgde Feyenoord destijds een lastige avond, maar woensdagavond liep het anders. Jens Toornstra zag dat Excelsior geen enkele kans kreeg.

Feyenoord wist dat Excelsior compact zou gaan spelen. "We wisten dat Excelsior zou gaan inzakken en zou wachten op hun kans, zoals ze dat ook in de competitie tegen ons hebben gedaan", aldus Toornstra, die de wedstrijd afsloot als aanvoerder nadat Karim El Ahmadi werd gewisseld, op de clubsite van de Rotterdammers. "Toen kwam Excelsior nog op voorsprong, maar nu stonden we zo goed dat ze geen kans hebben gehad."

Tijdens de rust stond het nog 0-0, maar na de theepauze liep Feyenoord eenvoudig uit naar een 4-0 overwinning. "We hadden zo'n overwicht, dat we wisten dat er ook na rust kansen zouden komen. Het was zaak die kansen af te maken en dat hebben we ook gedaan. De eerste twee doelpunten vielen heel snel in de tweede helft, zodat we de wedstrijd rustig konden uitspelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner