27.10.2016 15:09

Brogno ziet terugkeer naar België wel zitten

Loris Brogno (l.) en Zakaria el Azzouzi (r.) vieren de bekeroverwinning van Sparta Rotterdam tegen PSV. Het wordt 3-1 op Het Kasteel. (25-10-2016)
Loris Brogno (l.) en Zakaria el Azzouzi (r.) vieren de bekeroverwinning van Sparta Rotterdam tegen PSV. Het wordt 3-1 op Het Kasteel. (25-10-2016)

Loris Brogno is een van de redenen dat Sparta Rotterdam het sinds de terugkeer in de Eredivisie zo goed doet. De 24-jarige middenvelder was in tien wedstrijden betrokken bij zes doelpunten en maakte dinsdag een belangrijk doelpunt in de bekerzege tegen PSV (3-1).

Nu Brogno in spotlights staat, wordt de middenvelder van de nummer negen van de Eredivisie in verband gebracht met stapje hogerop. In gesprek met Voetbalkrant vertelt Brogno dat hij een terugkeer naar België, waar hij voor drie clubs uitkwam, wel ziet zitten. "Alles is mogelijk, ik sluit dat zeker niet uit. Een terugkeer is mogelijk en waarom niet naar een topclub als Anderlecht of Standard. Zij mogen altijd komen aankloppen. Maar momenteel ben ik blij in Nederland, ik heb er plezier en zit goed in mijn vel." Het contract van Brogno bij Sparta loopt aan het einde van het seizoen af.

Op de vraag of hij denkt dat hij het ooit schopt tot de Rode Duivels, reageert Brogno behoudend. "Het is een droom om ooit voor mijn land te mogen spelen, maar ik heb nog een lange weg te gaan voor ik er aanspraak op kan maken. Ach, we zullen wel zien. Ik zou enorm fier zijn in dat shirt, het is iets dat in mijn achterhoofd speelt. Maar momenteel heb ik nog geen contact gehad met Roberto Martinez."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner