27.10.2016 18:09

Real benaderde trainer Guardiola in München

Pep Guardiola kon na zijn periode in Duitsland bij Bayern München een gevoelige overstap maken. De oud-trainer van FC Barcelona werd benaderd door Real Madrid, maar toen had de Spanjaard zijn toekomst al aan Manchester City verbonden.

Guardiola zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij FC Barcelona, uiteindelijk speelde hij meer dan tien jaar voor de club. In 2008 werd de oud-voetballer trainer van de Catalanen, om vervolgens in vier jaar tijd twee keer de Champions League en drie keer de Primera División te winnen. In 2012 maakte Guardiola de overstap naar de Bundesliga, waar hij successen boekte met Bayern München.

De prestaties van Guardiola bleven in Madrid niet onopgemerkt, zo meldt Marti Perarnau. Hij is een goede vriend van Guardiola en schrijver van de biografie over de trainer. "Toen Rafa Benítez aan het begin van vorig seizoen een moeilijke periode doormaakte is er even contact geweest. Er was een toenaderingspoging van een vertegenwoordiger van Real Madrid."

"Maar Guardiola heeft direct laten weten dat hij na zijn derde seizoen bij Bayern München bij Manchester City aan de slag zou gaan. Hij wilde niet luisteren naar mogelijk voorstellen van wie dan ook, hij had zijn keuze al gemaakt." De clubkeuze van Guardiola viel al behoorlijk vroeg in het seizoen, terwijl ook Bayern München met Carlo Ancelotti snel een opvolger had voor de Spanjaard.

Inmiddels is Zinédine Zidane bij Real Madrid de trainer, hij won de Champions League in 2016.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner