27.10.2016 21:19

West Ham wil relschoppers verbannen

De overwinning van West Ham United in de League Cup op rivaal Chelsea werd nogal overschaduwd door forse wanordelijkheden in het London Stadium: een groep West Ham-fans was erop uit problemen te veroorzaken.

Op televisiebeelden werd zichtbaar hoe 'supporters' zich misdroegen en de aanhang van Chelsea, waarvan enkele lieden zich ook allerminst onbetuigd lieten, bekogelden met objecten als munten, flessen en zelfs de stoeltjes in het stadion. De clubleiding van The Hammers wil dat de raddraaiers worden opgespoord en verbannen. Zo’n tweehonderd supporters die op beeld staan en zich ernstig misdroegen, kunnen voorlopig iets anders bedenken om op zaterdagmiddag te gaan doen.

Enkelen van hen, waaronder zij die zich schuldig maken aan het gooien met stoeltjes, zullen zelfs nooit meer welkom zijn bij West Ham. Karren Brady, vice-voorzitter van de club, greep Twitter al aan om de wereld te laten weten dat haar club 55.000 mensen op de seizoenkaartwachtlijst heeft staan en derhalve geen enkele behoefte heeft aan relschoppers. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner