27.10.2016 23:43

Feyenoord gekoppeld aan ADO in KNVB beker

Bekerhouder Feyenoord moet op weg naar een nieuwe finale van de KNVB beker opnieuw afrekenen met een Eredivisionist. Na het duel met Excelsior is nu ADO Den Haag de tegenstander van Feyenoord in De Kuip. De loting voor de achtste finale werd donderdag verricht, daarbij werden zes Eredivisionisten aan elkaar gekoppeld.

Naast Feyenoord en ADO Den Haag werd PEC Zwolle aan FC Utrecht gelinkt, terwijl Heracles Almelo en Sparta het tegen elkaar opnemen in de achtste finales. Ajax, de nummer twee uit de Eredivisie, moet een lange reis maken naar Leeuwarden voor een duel met SC Cambuur. De vier overgebleven amateurclubs werden allemaal aan een profclub gelinkt, waardoor het niet waarschijnlijk is dat de kwartfinale een amateurclub herbergt.

IJsselmeervogels ontvangt sc Heerenveen, cupfighter VVSB speelt een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Jodan Boys, die stuntten door Eredivisionist Go Ahead Eagles uit te schakelen, krijgen opnieuw de kans tegen een ploeg op het hoogste niveau. Vitesse moet wel zien af te rekenen met de amateurs. Ook AZ werd gekoppeld aan een amateurvereniging, ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht is de tegenstander van de Alkmaarders.

De wedstrijden worden op 13, 14 en 15 december afgewerkt. De KNVB komt zo snel mogelijk met het definitieve speelschema.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner